|
یک اتفاق مبارک
مجموعه شعر ” شکیلا ” سروده ی زنده نام ” کیانوش حیدریه ” به همت برادر ارجمندش به بازار کتاب آمد . این مجموعه ، ۱۷۵ سروده از انواع شعر فارسی ، از جمله غزل ، شعر نو ، مثنوی و دوبیتی های شاعر را در بر دارد .
علاوه بر وزانت و فخامت اشعار شاعر ، آنچه به این کتاب اعتباری مضاعف بخشــــــیده ، مقدمه ی اســتاد ” مشفق کاشانی ” است . مشفق کاشانی در بخشی از دیباچه کتاب چنین می نویسد :
“ رویهمرفته زنده یاد کیانوش حیدریه را می توان در این آشفته بازار ادبیات ، از چهره های موفق و درخشان شعر امروز به شمار آورد . طبع وقّاد و ذهن و زبان شورانگیز و ضمیر روشن و خلاق او در جای جای آثارش موج می زند …. زنده یاد کیانوش حیدریه از انواع شعر فارسی به قالب غزل بیشتر توجه دارد و سبک و سیاق او در این راستا ، غزل های دلنشینی است نزدیک به سبک عراقی و گه گاه آمیزه ای از سبک عراقی ـ هندی یا اصفهانی ، و نیز سایر قالب های رایج از انواع رباعی ، دوبیتی ، ترانه های محلی و غیره : که ذوق های مختلف را به وجد می آورد .“
مجموعه شعر ” شکیلا ” (۱) را انتشارات پل با همکاری نشر خلاق ، در شمارگان هزار نسخه به چاپ رسانده است .
قبل از هر چیز ، با نگاهی گذرا ، به نکته ای تعجب برانگیز بر می خوریم : از اشعار و ترانه های محلی شاعر ، در کتاب شکیلا خبری نیست !
دوستداران کیانوش می دانند که او عشقی وافر به گویش سنگسری (۲) داشت . اشعار زیبا و روح بخش او به گویش سترگ و کهن سنگسری ، هنوز هم زمزمه ی فرهنگ دوستان این خطه است .
خوشبختانه پرس و جــــوی بیشتر در این مورد ، امید های تازه ای را در دلمان زنده می کند ، چون شنیده های موثق حاکی است ، مجموعه شعر دیگری از زنده نام کیانوش حیــــدریه که اشعار و ترانه های محلی سنگسری او را در بر دارد ،به زودی روی پیشخوان کتابفروشی ها قرار خواهد گرفت .
****
از کتاب شکیلا ، شعر ” سنگسری ” را گلچین کرده ام .
کیانوش به مدد قریحه ی سرشارش ، با بیانی مالامال ازحسرت و افسوس ، گذشته و حال ایل سنگسر را چنین به تصویر می کشد :
سنگـسری کیست ؟ هنرمند عشق قبله ی او چیست ؟ دماوند عشق
کوچ نشــــــــــینی که قرارش نبود ماندن و مــــــرداب شعارش نبود
سنگـــــــسری تاب حقارت نداشت آینه ای بود ، نهـــــــــایت نداشت
خاطـــــــره ها ماند از آن سال ها قصه بسی مانده و تمـــــــثال ها
نیست خبر هیچ از آن شور و شر آه چه آمد به سر سنگــــــــــسر؟
***
شرح کوتاهی از زندگانی کوتاه کیانوش :
زنده نام کیانوش حیدریه در سال ۱۳۴۷ در سنگسر ( مهدیشهر ) دیده به جهان گشود . آموزش های ابتدایی تا دبیرستان را در این شهر پشت سر نهاد و سپس به تبریز رفت و در رشته علوم تغذیه دانشگاه پزشکی تبریز به ادامه تحصیل پرداخت . او شاعری توانا ، نویسنده ای وطن دوست ، منتقدی دلسوز و عنصری فعال در عرصه های فرهنگی و اجتماعی بود و از آن هنگام که قلم به دست گرفت ، تا آن هنگام که آن میمان ناخوانده ( سرطان خون ) در وجود نازکش لانه کرد ، لحظه ای از تلاش باز نایستاد .
این شاعر درد آشنا در بیست و هشتم تیر ماه ۱۳۸۵ در میان بهت و ناباوری دوستدارانش ، پس از ۳۸ سال زندگی پر تلاش ، راهی به جزایر مرگ گشود و در جوار امام زاده قاسم سنگسر آرام گرفت .
یاد و نامش زنده و پاینده .
****
(۱) – شکیلا در گویش سنگسری به معنی ” زن زیبا روی ” است .
(۲) ـ گویش سنگسری یکی ازپنج گویش مهم جزیره لهجه ها است.دکتر منوچهر ستوده
محدوده ی جغرافیایی دو شهرستان مهدیشهر و سمنان را جزیره ی لهجه ها نامیده است .
(چهار گویش دیگر عبارتند از سمنانی ، سرخه ای ، شهمیرزادی و لاسجردی )
ناصر طاهرکرد – ۲۲ مهر ۸۸
به نقل از : به وقت سنگسر
برچسبها: Mahdishahr News, ایل سنگسر, به وقت سنگسر, جزیره لهجه ها, دکتر منوچهر ستوده, سنگسر, سنگسر نیوز, شکیلا, مهدی شهر, مهدیشهر, مهدیشهر نیوز, ناصر طاهرکرد, کیانوش حیدریه, گویش سنگسری
|